Wie zijn wij?

Wij zijn een multidisciplinair team bestaande uit een ervaringsdeskundige, verschillende diëtisten en sportdeskundige.

Stéphanie Vandamme
Onze ervaringsdeskundige is Stéphanie. Anorexia drong haar leven binnen rond haar 13e en maakte uiteindelijk plaats voor boulimia en BED. Ze heeft een proces van 10 jaar achter de rug waarbij ze verschillende therapeutische hulpwegen heeft bewandeld. Naast haar eigen proces heeft Stéphanie zich ook verder verdiept in hoe ze anderen kan helpen. Stéphanie is bio-ingenieur van opleiding maar heeft daarnaast verschillende opleidingen en specifieke vakken erbij gevolgd (waaronder vakken uit de klinische psychologie, voedingsleer en pathologie aan de universiteit van Stanford en NLP). Haar eigen proces, in combinatie met haar opleidingen, zorgt ervoor dat ze weet hoe een eetstoornis aanvoelt en hoe het aangepakt kan worden.

Evelien Mertens
Evelien is gepassioneerd door beweging en gezonde voeding. Ze behaalde in 2011 haar master in lichamelijke opvoeding met als afstudeervariant fitheid en gezondheid waarbij ze erna haar doctoraten heeft behaald in zowel de bewegings- en sportwetenschappen als in de biomedische wetenschappen. In 2018 studeerde ze af als diëtist.
Evelien haar doel is om via voeding en beweging mensen te begeleiden naar een gezondere levensstijl.

Charline Adriaens
Charline werd in maart 2021 de allereerste diëtist in België die gecertificeerd is in Intuïtief Eten. Ze beschikt bijgevolg over de nodige kennis om iemand te helpen meer intuïtief te eten. Een duurzame en een gezonde levensstijl vormt de basis van haar aanpak waarbij interne signalen de voorkeur krijgen boven gewicht en externe factoren. Intuïtief eten brengt je dichter bij jezelf doordat het je leert omgaan met je lichaam, meer bepaald door je lichaam te accepteren en ervoor te zorgen. Dit zorgt uiteindelijk voor het kunnen loslaten van obsessieve gedachten rond eten, wat voor rust en vrijheid zorgt in je eigen uniek eetpatroon.

Vivian Janssens
Vivian haar passie is om mensen te helpen en hen te leren hoe ze zich thuis kunnen voelen bij gezonde voeding. Ze studeerde in 2006 als diëtiste aan de Plantijn Hogeschool in Antwerpen af en werkt sindsdien als zelfstandige diëtiste. Ze heeft daarnaast op regelmatige basis voordrachten over allerlei onderwerpen rond voeding. Naast het geven van opleidingen, volgt ze regelmatig bijscholingen doordat de informatie over voeding steeds in beweging is.
Vivian heeft tevens het boek ‘De dieetbijl begraven’ geschreven, waarbij er hulp geboden wordt om de weg te vinden naar een gezonde en duurzame levensstijl met een gezond gewicht.